Ontdekking

Wilt u uw hond op een leuke manier aan vreemde voorwerpen of situaties laten wennen dan kunt u dit als beste op een zo positief en leuke manier doen.

Denk bijvoorbeeld aan een pup die u wil leren om aan vreemde geluiden te wennen, maar ook aan honden die bijvoorbeeld op leeftijd zijn en toch nog ergens bang voor zijn of ergens moeilijk mee om kunnen gaan.

Een simpel iets wat u dan kunt oefenen met uw hond is bijvoorbeeld een doos pakken en hier wat kranten in doen of iets wat heel makkelijk ritselt en hier wat brokjes bij doen. (Zie bijvoorbeeld de video hieronder.)

 

 

Deze oefening kan op veel verschillende manieren worden toegepast dus wees hier vooral creatief in.

Het mooie van de oefening is dat deze ook geoefend kan worden op verschillende locaties uw hond kan dan namelijk uitgedaagd worden om met iets anders bezig te zijn dan zijn omgeving. (Dit is ook de reden waarom de hond aan een lange lijn zit in de video)

Verder kan deze oefening ook gebruikt worden om uw hond te leren om beter naar u te luisteren omdat u hem ook een taak kunt  geven.

U kunt namelijk ook een speeltje erin verstoppen en dat u hem beloont zodra hij deze eruit heeft gehaald. (Denk bijvoorbeeld aan het commando zoek.)

 

Hopende u hiermee een leuke nieuwe oefening voor u en uw trouwe viervoeter te hebben gegeven wens ik u al vast veel plezier op het nieuwe avontuur.